Computer General Awareness For Bank PO 2010

Posted on March 14, 2010. Filed under: BANK OF MAHARASHTRA PO SOLVED PAPER, Bank Po, Computer General Awareness 2010, Computer General Awareness For Bank PO 2010, EDUCATION, EXAMINATION, MBA TRAVEL AND TOURISM GWALIOR EXAMINATION SOLVED PAPER, PROBATIONARY OFFICERS EXAMINATION, SBI BANK CLERK GENERAL MODEL PAPER, VIJAYA BANK PROBATIONARY OFFICERS SOLVED PAPER |

For More Free Questions Visit

http://www.agracareershaper.com

Contact For Correspondence Course and Sure Short Questions for SSC Graduate Level , Bank PO , Bank Clerk , Railway TC, COM.Clerk, ASM , Goods Guard
Mobile No. 09897663098 (J P DIXIT) , 09897027901

http://www.allexamination.blogspot.com

Computer General Awareness For Bank PO 2010

1. In a survey of more than 500 companies and government agencies, ____________ percent detected computer security breaches.
A. 20
B. 75
C. 85
D. 99
Answer: C
2. The survey showed that these businesses lost more than ____________ due to security breaches.
A. $100,000 each
B. $377 million
C. five employees each
D. $1 million
Answer: B
3. The typical computer criminal is a(n):
A. young hacker.
B. trusted employee with no criminal record.
C. trusted employee with a long, but unknown criminal record.
D. overseas young cracker.
Answer: B
4. The majority of computer crimes are committed by:
A. hackers.
B. insiders.
C. overseas criminals.
D. young teenage computer geniuses.
Answer: B
5. The common name for the crime of stealing passwords is:
A. spooling.
B. identity theft.
C. spoofing.
D. hacking.
Answer: C Reference: Theft by Computer
6. Collecting personal information and effectively posing as another individual is known as the crime of:
A. spooling.
B. identity theft.
C. spoofing.
D. hacking.
Answer: B
7. Malicious software is known as:
A. badware.
B. malware.
C. maliciousware.
D. illegalware.
Answer: B
8. A program that performs a useful task while simultaneously allowing destructive acts is a:
A. worm.
B. Trojan horse.
C. virus.
D. macro virus.
Answer: B Moderate
9. An intentionally disruptive program that spreads from program to program or from disk to disk is known as a:
A. Trojan horse.
B. virus.
C. time bomb.
D. time-related bomb sequence.
Answer: B
10. In 1999, the Melissa virus was a widely publicized:
A. e-mail virus.
B. macro virus.
C. Trojan horse.
D. Time bomb.
Answer: A
11. What type of virus uses computer hosts to reproduce itself?
A. Time bomb
B. Worm
C. Melissa virus
D. Macro virus
Answer: B

12. The thing that eventually terminates a worm virus is a lack of:
A. memory or disk space.
B. time.
C. CD drive space.
D. CD-RW.
Answer: A
13. When a logic bomb is activated by a time-related event, it is known as a:
A. time-related bomb sequence.
B. virus.
C. time bomb.
D. Trojan horse.
Answer: C
14. A logic bomb that was created to erupt on Michelangelo’s birthday is an example of a:
A. time-related bomb sequence.
B. virus.
C. time bomb.
D. Trojan horse.
Answer: C
15. What is the name of an application program that gathers user information and sends it to someone through the Internet?
A. A virus
B. Spybot
C. Logic bomb
D. Security patch
Answer: B

16. Standardization of Microsoft programs and the Windows operating system has made the spread of viruses:
A. more complicated.
B. more difficult.
C. easier.
D. slower.
Answer: C
17. HTML viruses infect:
A. your computer.
B. a Web page in the HTML code.
C. both a Web page and the computer that is viewing it.
D. No
18. Software programs that close potential security breaches in an operating system are known as:
A. security breach fixes.
B. refresh patches.
C. security repairs.
D. security patches.
Answer: D
19. When customers of a Web site are unable to access it due to a bombardment of fake traffic, it is known as:
A. a virus.
B. a Trojan horse.
C. cracking.
D. a denial of service attack.
Answer: D
20. ___________ is the measurement of things such as fingerprints and retinal scans used for security access.
A. Biometrics
B. Biomeasurement
C. Computer security
D. Smart weapon machinery
Answer: A
21. What is the most common tool used to restrict access to a computer system?
A. User logins
B. Passwords
C. Computer keys
D. Access-control software
Answer: B
22. The most common passwords in the U.S. or Britain include all EXCEPT:
A. love.
B. Fred.
C. God.
D. 123.
Answer: D
23. Hardware or software designed to guard against unauthorized access to a computer network is known as a(n):
A. hacker-proof program.
B. firewall.
C. hacker-resistant server.
D. encryption safe wall.
Answer: B
24. The scrambling of code is known as:
A. encryption.
B. a firewall.
C. scrambling.
D. password-proofing.
Answer: A
25. If you want to secure a message, use a(n):
A. cryptology source.
B. encryption key.
C. encryption software package.
D. cryptosystem.
Answer: D Reference: How It Works: 10.2 Cryptography
26. To prevent the loss of data during power failures, use a(n):
A. encryption program.
B. surge protector.
C. firewall.
D. UPS.
Answer: D
27. A(n) ____________ can shield electronic equipment from power spikes.
A. encryption program
B. surge protector
C. firewall
D. UPS
Answer: B
28. All of these are suggestions for safe computing EXCEPT:
A. don’t borrow disks from other people.
B. open all e-mail messages but open them slowly.
C. download shareware and freeware with caution.
D. disinfect your system.
Answer: B
29. Freeware ___________ encrypts data.
A. encryption
B. firewall software
C. PGP
D. private and public keys
Answer: C
30. ____________ is defined as any crime completed through the use of computer technology.
A. Computer forensics
B. Computer crime
C. Hacking
D. Cracking
Answer: B
31. Most computer systems rely solely on ___________ for authentication.
A. logins
B. passwords
C. encryption
D. lock and key
Answer: B
32. Creating strong computer security to prevent computer crime usually simultaneously helps protect :
A. privacy rights.
B. personal ethics.
C. the number of cookies downloaded to your personal computer.
D. personal space.
Answer: A
33. Over ___________ was spent by businesses and government to repair problems in regard to Y2K.
A. 20 million dollars
B. 100 million dollars
C. 1 billion dollars
D. 100 billion dollars
Answer: D
34. What is a complex system that takes on nearly complete responsibility for a task eliminating the need for people, verification, or decision making?
A. Autonomous system
B. Missile defense auto-system
C. Smart weapon
D. Independent system
Answer: D
35. Security procedures can:
A. will eliminate all computer security risk.
B. reduce but not eliminate risks.
C. are prohibitively expensive.
D. are inaccessible for the average home user.
Answer: B
Fill in the Blank:

36. The field of computer ____________ uses special software to scan hard drives of potential criminal suspects.
Answer: forensics Reference: Online Outlaws: Computer Crime Difficulty: Challenging
37. Computer ____________ often goes unreported because businesses fear negative publicity.
Answer: crime
38. ____________ connections are the most frequent point of attack for Internet commerce.
Answer: Internet
39. ____________ is the most common form of computer crime.
Answer: Theft
40. A survey by eMarketer.com found that ____________ are the most often cited online fraud cases.
Answer: online auctions Reference: Identity Theft
41. Theft of computers is most common for PDAs and ____________ computers.
Answer: notebook
42. When you use a disk in several different computers within the same day, you are taking the chance of contracting a(n) ____________.
Answer: virus Reference: Viruses Difficulty: Easy
43. A(n) ____________ attaches itself to documents that contain embedded programs that automate tasks.
Answer: macro virus
44. Both viruses and ____________ use computer hosts to replicate.
Answer: worms
45. ____________ programs search for and eliminate viruses.
Answer: Antivirus
46. A security patch is a software program that closes possible security breaches in the operating system. The cost to the consumer is ____________.
Answer: nothing or free
47. ____________ was once the word used for malicious computer wizardry.
Answer: Hackers or hacking
48. ____________ refers to electronic trespassing or criminal hacking.
Answer: Cracking
49. DoS stands for ___________.
Answer: denial of service
50. DDoS stands for ___________.
Answer: distributed denial of service
51. ____________ hijack Web pages and redirect users to other sites.
Answer: Webjackers
52. ___________ software monitors and records computer transactions.
Answer: Audit-control
53. Each individual who uses a public key cryptosystem has ___________ keys.
Answer: two Reference: How It Works: 10.2 Cryptography
54. PGP stands for ___________.
Answer: Pretty Good Privacy
55. Most operating systems, including Windows XP, assign each user a unique ___________.
Answer: user identifier or user ID
56. It should now be common knowledge that users should not open ___________ from e-mail recipients that the user does not know.
Answer: attachments
Matching:

57. Match the acts and centers with their purposes:
I. Computer Fraud and Abuse Act A. created by Attorney General Janet Reno in 1998
II. USA Patriot Act B. defines what kinds of communications are legal online
III. Digital Millennium Copyright Act C. created in 2001 as a response to the terrorist attacks of September 11, 2001
IV. Telecommunications Act of 1996 D. provides instant information on crimes and criminals
V. Communications Decency Act E. declared unconstitutional by the Supreme Court
VI. National Infrastructure Protection Center F. created as a result of the first headline-making worm
VII. National Crime Information Center G. used to arrest a student for writing to crack an Adobe product
Answers: F, C, G, B, E, A, D

58. Match the following rules of thumb about safe computing with the proper descriptions:
I. share with care A. be aware of e-mail from what appear to be legitimate companies
II. handle e-mail carefully B. don’t choose a dictionary word
III. disinfect regularly C. keep your disks in your own computer
IV. take your password seriously D. copy, copy, copy
V. if it’s important, back it up E. encrypt
VI. sensitive info over the Internet? F. use antivirus software
Answers: C, A, F, B, D, E

About these ads

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 133 other followers

%d bloggers like this: